Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019.

Het festivalterrein (TAETS Art & Event Park) ligt op het Hembrugterrein, dichtbij Amsterdam.

Jazeker, graag zelfs! Je kunt met de trein naar Zaandam. Bij het station staan er pendelbussen voor je klaar. Daarnaast kun je op het station ook een OV-fiets huren. Vanaf Zaandam station is het ongeveer 10 minuten fietsen naar het festivalterrein.

Je kunt ook met de veerpont naar het festivalterrein. De Hempont vaart 24 uur per dag tussen Amsterdam (Hempontplein) en Zaandam (Hembrug Hemkade). De oversteek duurt ongeveer 5 minuten en vaart vanaf Amsterdam elk uur om 00, 20 en 40 en vanaf Zaandam om 10, 30 en 50.

Uiteraard! Zaandam ligt op steenworp afstand van Amsterdam. Vanaf Amsterdam Centraal is het ongeveer 25 minuten fietsen naar het Hempontplein. Je kunt je fiets meenemen op de pont (oversteek duurt ongeveer vijf minuten) en vanaf de overkant is het nog een minuut fietsen naar het festivalterrein. Er is gelegenheid om je fiets te parkeren in een (niet bewaakte) fietsenstalling.

Dat kan, maar in verband met het milieu en de beperkte parkeergelegenheid wordt het niet gestimuleerd. Het navigatieadres is Hemkade 18, 1506 Zaandam. Rondom het festivalterrein staan bewegwijzeringsborden die aangeven waar je kunt parkeren en waar je de ingang kunt vinden. Parkeren kost € 12,50 (excl. servicekosten) per dag en deze parkeerkaart kun je vooraf aanschaffen als bijproduct bij je ticket.

Dat hangt er vanaf hoe snel je erbij bent!

Early Bird dagticket € 49,-
Regulier dagticket € 62,50
Final dagticket € 67,50
Zaterdagavond ticket € 25,-
Parkeerkaart € 12,50

Daarnaast kun je ook een Duo ticket kopen (voor 2 personen) voor € 55,- per persoon dus € 110,- in totaal. Als er nog Early bird tickets beschikbaar zijn, is het goedkoper om 2 Early Bird tickets te kopen.

Ja, alle lezingen zijn gratis en je kunt er sowieso drie per dag bijwonen. Als er zaalcapaciteit over is – en het zijn grote zalen – kun je altijd nog aansluiten. Heb je een lezing gemist? Elke spreker komt twee keer per dag, dus vaak kun je op een later tijdstip nog een keer gaan.

Ja, de meeste activiteiten zoals yogasessies, cacaoceremonies en meditatiesessies zijn gratis. Alleen voor de een-op-een sessies, zoals massages, readings en henna zul je apart moeten betalen.

Sommige sprekers zijn er niet elke dag, maar elke dag heeft een topprogrammering. Alles wat je kunt doen en beleven náást de lezingen, is drie dagen vrijwel hetzelfde.

Begin 2019 staan alle sprekers en activiteiten op deze website. Ook op welke dagen deze zullen komen en plaatsvinden. Op dat moment is echter nog niet bekend hoe laat de lezingen en activiteiten zullen plaatsvinden. We hopen eind februari het volledige programma met de tijden van de lezingen en workshops op deze website te kunnen zetten.

Zonder toegangsbewijs voor het Happinez Festival heb je geen toegang tot het terrein. Je kunt dus geen losse lezing of workshop volgen.

Als je nog extra tickets wilt aanschaffen klik je hier om naar de ticket pagina te gaan.

Vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur en ‘s avonds van 18.00 uur tot 23.00 uur.

Zondag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Dat kan, maar het is geen kindvriendelijk terrein en er is geen speciaal programma voor kinderen. Vanwege de concentratie tijdens lezingen, meditaties en healing-sessies, wordt het meenemen van kinderen niet gestimuleerd, mogen ze de zalen niet in en is er dus geen speciaal tarief voor kinderen. Alleen kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee.

Helaas, die moet je een dagje thuislaten. Geen enkel dier, met uitzondering van blindengeleidehonden, mag het terrein op.

Het festival is pin-only en dat houdt in dat alle betalingen (eten, drinken, shoppen, een-op-een workshops) via pin verlopen. Er is dus geen pinautomaat aanwezig en je hoeft ook geen cashgeld mee te nemen.

Nee, dat is niet toegestaan. Eten verbindt, dus het Happinez festival biedt een divers scala aan eetgelegenheden, waaronder verschillende vegetarische en vegan opties. Bij The Gathering staan foodtrucks en lange eettafels, waar je heerlijk kan eten en drinken, terwijl je geniet van de live-muziek. Daarnaast zijn er op The Playa ook terrasjes, waar je allerlei lekkere dingen kunt krijgen. Natuurlijk maken we een uitzondering voor bezoekers die eigen eten moeten meenemen in verband met allergieën of medische redenen. Laat dit wel vooraf weten middels een medische verklaring die je stuurt naar festival@happinez.nl.

 

Ja, maak je geen zorgen. Er is een EHBO-post aanwezig op het terrein.

Als je een mail stuurt naar festival@happinez.nl zorgen wij dat je een speciale parkeerkaart krijgt.

Natuurlijk mag er een begeleider mee. Wel moet hij of zij een geldig eigen toegangsticket hebben tot het festival.

Het meerendeel van het terrein is begaanbaar met een rolstoel.

Er is een betaalde garderobe aanwezig in de Do Good area. Alle opbrengsten gaan naar een goed doel en na afloop ontvang je een goodiebag.

Ja, er zijn gebieden waar het rustig is, zoals The Healing Garden, de yurts en de Chill Area.  Vrijdag is over het algemeen de meest ingetogen dag.

Tijdens het festival zullen er verschillende partijen gebruik maken van film- en fotoregistratie. Door het festival te betreden, geef je automatisch toestemming voor registratie en gebruik van de media door Happinez en haar mediapartners en accepteer je de voorwaarden.

Alleen binnen de wettelijke termijn van twee weken kan je je ticket ruilen of retourneren. Daarna helaas niet meer.

Nee, het is altijd goedkoper om losse Early Bird tickets te kopen. Maar de Early Bird tickets voor zaterdag zijn al uitverkocht, dus als je op zaterdag met z’n tweeën wilt komen, is het wél voordeliger om een Duo ticket te kopen.

Nee, het kopen van Early Birds is altijd goedkoper.

Als abonnee heb je als allereerste de mogelijkheid gekregen om Early Bird tickets te kopen. Daarnaast heb je een kortingscode ontvangen, waarmee je € 5,- korting krijgt op een ticket naar keuze (met uitzondering van de Early Bird tickets). En om jou als lieve abonnee extra te bedanken voor je komst, ontvang je bij de entree van het festival een goodiebag met een mooi Happinez presentje.

Het is mogelijk om met een kraam of stand deel te nemen aan het festival, om je merk of product te laten zien en in contact te komen met de Happinez doelgroep. Ook bestaat de mogelijkheid sponsor van het festival te worden. In overleg maken we samen een concept, waarmee je merk groot onder de aandacht komt. Heb je interesse of wil je informatie? Dan kun je contact opnemen met Kokkie Rieffe via media@weekbladpers.nl.

Vooral op vrijdag is het Happinez festival uitermate geschikt als teamuitje, gezien de speciale business-gerelateerde lezingen. Wil je met je bedrijf naar het festival komen, neem dan contact op met festival@happinez.nl

Een mail sturen naar festival@happinez.nl met een duidelijke omschrijving van jouw bijdrage kan, maar het programma is grotendeels al ingevuld, dus om teleurstelling te voorkomen, waarschijnlijk niet. Het Happinez festival is wel bijzonder geschikt om contact te leggen, zo zijn er lange lunchtafels waaraan vaak mooie, spontane gesprekken ontstaan. Als bezoeker van het festival draag je ook bij aan de sfeer van het festival.

Ja, bij de EHBO is ruimte beschikbaar voor het kolven van melk.

Schrijf je in voor onze festival nieuwsbrief door hier te klikken en zet jezelf op ‘aanwezig’ in de speciale Facebook event pagina.

Er komen diverse Engelstalige sprekers en yogadocenten, dus ook als je geen Nederlands spreekt, is het Happinez Festival interessant om te bezoeken.

Voor overige vragen kun je contact opnemen met de organisatie via festival@happinez.nl. Tijdens het festival kun je met je vragen naar de informatiebalie gaan.